Kiitos LUVY ry:lle joululahjoituksesta!

Lohjan lintutieteellinen yhdistys Hakki ry kiittää Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:tä joululahjoituksesta vuonna 2022. Lahjoitus 1000 euroa oli meille mieluinen yllätys! Sen avulla me hakkilaiset voimme toteuttaa monta tapahtumaa ja retkeä ja kertoa, kuinka tärkeä juuri nyt luontokadon kiihtyessä on toimia lintujen, niiden elinympäristön ja siten meidän kaikkien hyväksi.

Lintujen väheneminen Suomessa on tunnettu ja hälyttävä merkki luontokadon yleisestä etenemisestä. Peräti joka toinen Suomessa pesivä lintulaji on uhanalainen tai silmälläpidettävä. Me hakkilaiset lintuharrastajat ja tutkijat osaltamme yritämme kääntää tämän kehityksen parempaan suuntaan. Järjestämme omia tapahtumiamme niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Olemme yhteistyössä BirdLife Suomi ry:n kanssa mukana myös perinteisissä valtakunnallisissa tapahtumissa mm. pihabongauksessa, bongaa päivä pihalla, tornien taistossa, lasten lintuviikolla ja mm. Euroopan yhteisessä tapahtumassa EurobirdWatchissa.

Meillä on kokeneita oppaita ja asiantuntijoita retkien vetäjiksi ja ”joka lähtöön” sekä kaikeksi huipuksi yhteistyössä Lohjan Lintutalon kanssa neuvomme ihmisiä tilanteessa, kun havaitsevat loukkaantuneen linnun, jotta se saisi parhaan mahdollisen hoidon.

Hyvää joulua ja vuoden loppua 2022 ja uutta lintuvuotta 2023!