Atlastapahtuma 15.-16.6.2024

Ensi viikonloppuna satsataan lintuatlakseen. Viikonloppuretkeilyn tarkoituksena on kohentaa tuntuvasti erityisesti Hakin heikoimmin selvitettyjä ruutuja. Mukaan voi lähteä yksin tai 2–4 hengen porukalla.

Ideana on, että kukin kisaaja tai porukka retkeilee (ainakin pääosin) yhden atlasruudun alueella ja pyrkii korottamaan mahdollisimman paljon kyseisen ruudun pesimävarmuusindeksejä. Retkeillä voi haluamansa ajan joko lauantaina tai sunnuntaina tai molempina päivinä. Retkeilemällä molempina päivinä on mahdollista tuottaa enemmän indeksejä 4 ja 5 (havaittu samalla paikalla eri päivinä). Kyseessä ei ole varsinainen kisa, mutta tavoitteena on löytää ruudulta uusia atlaslajeja tai parantaa nykyistä pesimävarmuusindeksiä. Atlashavainnot on tallennettava sunnuntai-iltaan mennessä Tiiraan tai Luomuksen atlasjärjestelmään.

Koska tarkoitus on keskittyä heikoimpiin ruutuihin, tapahtuman ulkopuolelle jäävät erinomaisesti ja hyvin selvitetyt ruudut (ks. https://tulokset.lintuatlas.fi/society/ML.1114). Jäljelle jäävät heikoimmasta alkaen:
VÄLTTÄVÄT:
Karkkila, Vuotinainen (https://tulokset.lintuatlas.fi/grid/672:333)
Lohja, Pusula (https://tulokset.lintuatlas.fi/grid/671:333)
TYYDYTTÄVÄT:
Lohja, Nummi (https://tulokset.lintuatlas.fi/grid/670:332)
Lohja, Muijala (https://tulokset.lintuatlas.fi/grid/668:334)
Lohja, Sammatti (https://tulokset.lintuatlas.fi/grid/669:332)
Lohja, Saukkola (https://tulokset.lintuatlas.fi/grid/670:333)

Varaa itsellesi tai porukallesi ruutu heti tai viimeistään perjantaina 14.6. Viikonlopun päätteeksi katsotaan, mikä ruutu on harpannut eniten eteenpäin.

Jan Södersved
p. 040 5555 393