Lohjanharjun Pönttöpuisto avattu

Lohjan Liikuntakeskus Oy:n ja Hakki ry:n kanssa yhteistyönä toteutettu Lohjanharjun Pönttöpuisto avattiin keskiviikkona 4.5. grillimakkaran ja pillimehun voimalla. Lohjanharjun nuotiopaikalle kokoontui viitisenkymmentä linnuista ja luonnosta kiinnostunutta ihmistä, lapsia oli myös ilahduttavasti paikalla. Tämä oli hyvä alku sille, mitä pönttöpuiston tekijäosapuolet tavoittelevatkin, eli saada ihmiset innostumaan luonnossa liikkumisesta. Harjun maasto luo omalta osaltaan tälle hyvät puitteet. Lapsille oli järjestetty kolmen yleisimmän linnun äänen tunnistusvisan, hyvin lapset tunnistivat.

Lohjanharjun Pönttöpuiston (ns. Marjutinlenkki) puihin on sijoitettu n. 50 linnunpönttöä, jotka ovat nyt virallisesti kaikille vapaasti seurattavissa. Joidenkin pönttöjen läheisyyteen on sijoitettu lintuihin ja luontoon liittyviä tehtävärasteja. Päiväkodit ja koulut voivat hyödyntää Pönttöpuistoa opetusmielessä. Lohjanharjun nuotiopaikan läheisyyteen on sijoitettu opastaulu Pönttöpuistosta ja reitistä.

Hakki ry. esitteli paikalla erilaisia pönttöjä sekä jakoi halukkaille pönttöoppaita ja muuta kirjallista materiaalia. Tilaisuuden ohjelmaan kuului myös opastetut kierroksen Pönttöpuistossa, opastuksesta vastasivat Hakin asiantuntevat linturetkioppaat.