Hakin atlaskisa 11.6.2023

Lähde mukaan Hakin atlaskisaan sunnuntaina 11.6.! Kisan tarkoituksena on kohentaa tuntuvasti Hakin heikoimmin selvitettyjä ruutuja. Kisaan voi osallistua yksin tai 2–4 hengen joukkueella.

Kyseessä ei ole perinteinen linturalli, jossa jokainen laji on yhden pisteen arvoinen. Tässä kisassa jokaisesta havaitusta lajista saa 1–8 pistettä atlasindeksin ja siinä tapahtuneen korotuksen perusteella. Jos lajista ei ole ilmoitettu ennestään yhtään havaintoa atlakseen, pistemäärä on pääindeksi 1–8 sellaisenaan (esim. alaindeksit 63 ja 75 vastaavat pääindeksejä 6 ja 7). Jos lajista on jo ilmoitettu havaintoja, pistemäärä on kisassa havaittu pääindeksi – vanha pääindeksi (esim. 3–2 = 1 tai 73–4 = 3). Jos havaitun lajin indeksi ei muutu, pisteitä ei heru. Ideana on siis löytää uusia atlaslajeja tai parantaa vanhojen pesimävarmuutta.

Kukin kisaaja tai joukkue retkeilee yhden atlasruudun alueella. Ruutu arvotaan lauantaina 10.6. klo 19 mennessä. Kisan saa halutessaan aloittaa heti arvonnan jälkeen ja kisa-aika päättyy viimeistään sunnuntaina klo 24. Koko aikaa ei tarvitse käyttää. Halutessaan voi osallistua vain muutaman tunnin retkellä. Silläkin voi kohentaa atlasta. Atlashavainnot on tallennettava kisan aikana tai pian sen jälkeen Tiiraan tai Luomuksen atlasjärjestelmään.

Kisaan saa ilmoittautua minulle vaikka heti, mutta viimeistään lauantaina klo 12 mennessä. Toivotaan runsasta osallistumista!

Janne
p. 040 5555 393