Porlan Järviluontoseikkailu 17.6.2023 klo 10-14

Lauantaina 17.6. Porlassa liikutaan jälleen koko perheelle suunnatulla rastiseikkailuradalla. Porlan Järviluontoseikkailu on jo 11 kertaa toteutettu tapahtuma, jossa liikutaan merkityllä luontopolulla ja tutustutaan ohjatusti Porlan ympäristöön.

Luontopolun varrella on yhteensä 13 eri rastia, joissa voi tutustua alueen kasveihin, puihin sekä lintuihin. Lisäksi rasteilla on mahdollista tarkastella kaloja sekä rapuja, pyydystää vesiötököitä ja pohjaeläimiä sekä määrittää niitä mikroskoopilla. Rastiradalla, pääsee kulkemaan eläinpolkua pitkin, seilaamaan lautalla sekä kokeilla tarkkuusheittoa. Tapahtuma-alueella on mahdollista maalata oma Lohjanjärven maisema, saada tietoa Lohjanjärvestä ja tutustua luonnonyrtteihin sekä ilmastonmuutoksen tuomiin haasteisiin. Päivän aikana on mahdollista myös kokeilla alkusammutusharjoituksia Virkkalan VPK:n opastamana.

Tapahtuma on maksuton, mutta mukaan on hyvä varata vähän käteistä, sillä alueella on kahvila sekä arpajaiset. Lapsille tarjotaan maksuton välipala.

Useiden yhdistysten järjestämän tapahtuman koordinoi Pro Porla ry. Tapahtuman rakentamiseen osallistuvat mm. Hakki, Lohjan Seudun Ympäristöyhdistys ry, Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry, Lohjan kalaseura ry, Virkkalan vapaapalokunta, SPR Lohjan osaston ensiapupäivystysryhmä, Lohjan Liikuntakeskus ja Lohjan Prisma.

Tervetuloa!